Roberts: ”Vi tror på det vi gör”

Jamina Roberts gjorde sju mål för Sverige. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Det var många svenska spelare som glänste i urladdningen mot ROC. Segersiffrorna 36–24 (15-9) var de största någonsin mot ett ryskt landslag. Jamina Roberts är stolt efter slutsignalen men är noga med att poängtera att det är många matcher kvar.

Jamina Roberts stod för en gedigen insats i den svenska uppvisningen mot ROC (ryska olympiska kommittén). Med sina sju mål var hon Sveriges näst bästa målskytt (efter Carin Strömberg på åtta).

– Vi var jävligt förberedda och tror på det vi gör, säger hon i en intervju efter matchen.

Under en tiominutersperiod direkt efter pausvilan, när ryskorna var pressade till att leta ett tidigt momentum, sprintade Jamina Roberts sönder försvaret och var ständigt spelbar när Johanna Bundsen letade snabba kontringar.

– Bakåt fick vi en bra träff. Därför kunde vi trycka. Vi vinner med tolv mot ROC. Det är väldigt bra. Sen ska vi inte dra för stora växlar än, säger hon.

Sverige tar nu grepp om en slutspelsplats i grupp B, där Brasilien tidigare under natten slog Ungern med 33–27. Nästa utmaning är mot Frankrike på torsdag 14.30 svensk tid.

– Det klart det är goare att vinna än förlora. Men vi får inte få för mycket hybris för det här, konstaterar Jamina Roberts.

Före morgonens match hade Ryssland en klar plusstatistik mot Sverige när det gäller inbördes möten. Lagen hade mötts vid 26 tidigare tillfällen och på dessa hade ryskorna 17 segrar, Sverige 8 och en oavgjord. Målskillnaden var 733–654 i rysk favör. Dagens tolvmålsseger mot ROC (ryska olympiska kommittén) friserade till de siffrorna något, men större är att det är Sveriges största seger någonsin mot ett ryskt landslag (Sovjetunionen och OSS inräknat).

Länk: Fläckfri prestation gav tolvmålsseger.