Resguide: Så följer du Sverige i EM på plats i Frankrike

Nathalie Hagman. Foto: IHF/Stéphane Pillaud

Sverige spelar EM 2018 i Frankrike och med lottningen klar för gruppspelet erbjuder vi nu en guide till hur ni följer blågult på plats.

ANNONS

Den 29 november – 16 december spelas EM i handboll för damer. Frankrike arrangerar ett mästerskap som kan bli det bästa någonsin med tanke på landets tidigare erfarenheter och hur de lyfter handbollen till nya nivåer. Under lottningsceremonin spelade exempelvis Paris symfoniorkester live i salen.

Handbollskanalen vill såklart ha så många blågula supportrar på plats som möjligt och här erbjuder vi information om hur ni tar er ner till Frankrike.

Biljetter
Är till försäljning och går enkelt att köpa via nätet på följande länk:

LÄNK: Biljetter EM 2018

Spelorter
Gruppspelet avgörs på fyra orter:

Brest
Montbéliard
Nancy
Nantes

Mellanrundan spelas sedan på två orter:

Nantes
Nancy

Semifinaler och final spelas den 16 december i Paris.

Nantes
Sverige spelar gruppspelet i Nantes på den franska västkusten. Handbollsintresset är megastort och det sägs finnas fler handbollsspelare i regionen än i hela Sverige. Med framgångarna för herrlaget HBC Nantes den gångna säsongen med silver i Champions League och ett starkt damlag i form av Nantes Atlantique är handbollen glödhet för tillfället.

Flygplatsen
Heter Nantes Atlantique Airport och ligger drygt 10 kilometer från stadskärnan. Det finns för tillfället inga direktflyg från Sverige men gott och väl anslutningar till stora bytespunkter som Amsterdam, München, Paris, Bryssel, London och många fler. Från Stockholm går det i dagsläget hitta flighter för runt 1000-lappen till Nantes.

Arenan
Ni känner igen Hall XXL från hemmamatcherna för HBC Nantes men också från VM 2017. Då spelades Grupp A med Frankrike i Nantes i hallen som tar 10 800 åskådare. Orkester inkluderat.

Gruppspel
Sverige inleder gruppspelet fredagen den 30 november enligt det preliminära spelschema som publicerats. 18.00 är det avkast mot Danmark i ett härligt nordiskt derby. Sedan väntar Serbien (söndag 2 december, 18.00) och Polen (tisdag 4 december, 18.00).

Mellanrundan
Om Sverige slutar på plats 1, 2 eller 3 i gruppen går de vidare till Mellanrundan. Även den kommer Sverige då spela i Nantes mellan den 6 och 12 december. Blågult kommer då mixas mot Grupp B där Frankrike, Montenegro, Ryssland och Slovenien spelar. Det kan alltså bli en magisk mellanrunda mot hemmanationen (Frankrike) och Per Johansson (Montenegro).

Semifinaler och final
Paris är givetvis spelort för de ädlaste matcherna, semifinal och final. De avgörs fredagen den 14 december samt söndagen den 16 december. Vill ni vara med på hela resan från Nantes går det enkelt att åka tåg mellan Nantes och Paris på drygt 2 timmar.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

2 Kommentarer

    • De billigaste biljetterna kostar 50 kronor och de dyraste 330 kr (5-33 euro). Det är nog vad man kan få räkna med att se EM i handboll.

      Som jämförelse kostar de billigaste biljetterna till VM i fotboll hela 900 kronor och finalbiljett 10 000 kronor.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here