PLAY: Norge tog bekväm seger i premiärmatchen

Norge inledde sitt mästerskap samtidigt som Sverige under torsdagskvällen. I mötet med Polen blev det, trots en jämnare första halvlek en väntat, en bekväm seger för det favorittippade landslaget.

Efter en inledning av matchen där Norge hela tiden var i ledningen, men Polen inte var särskilt långt efter, visade resultatet på 17–13 i halvtidsvilan. Därefter växte avståndet allt snabbare till de norska spelarnas fördel, trots att målvaktsspelet inte var på den nivå vi är vana att se från norskorna. Silje Solberg deltar inte under EM till följd av att hon testats positivt för Covid-19, och tappet märktes av markant när de två norska målvakterna Emily Sando och Rikke Granlund bara stod för nio räddningar totalt i matchen.

Vad gäller målgörandet var det dock inga beskymmer för Norges del. Allra målstarkast var, inte helt oväntat, Nora Mørk tillsammans med Henny Reistad som stod för sex mål vardera. Matchen slutade 35–22 till Norge, som nu går vidare in i grupp D och på lördag ställs mot Tyskland.

Videokälla: EHF