Petrén skadad – Frida Rosell ersätter

VästeråsIrstas Frida Rosell. Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån.

Melissa Petrén har imponerat stort under säsongsupptakten då hon varit en av den danska ligans bästa spelare. Men i Horsens senaste match bröt Petrén ett finger och missar därmed dubbellandskamperna mot Polen på torsdag och lördag. Ersätter gör VästeråsIrstas Frida Rosell, det skriver Handbollslandslaget.se.

Skador kommer naturligtvis alltid olägligt, men fingerskadan för Petrén svider så klart för henne då hon är i toppform, för Horsens som förlorar sin nyckelspelare och även för det svenska landslaget som tvingas klara sig utan en av sina bästa spelare. Petrén kommer att vara borta från spel i 4-6 veckor.

Ersätter den danska skytteligatvåan gör Frida Rosell. VästeråsIrsta-spelaren var redan uttagen i truppen som skulle samlas i Lund, men ej till matcherna. Nu får hon chansen att göra sin första landskamp.

– Det känns så klart jättekul att bli uttagen. Det har alltid varit en dröm att spela i A-landslaget, så jag ser verkligen fram emot att få dra på mig matchtröjan mot Polen på torsdag. Sen lider jag förstås med Melissa som har skadat sig och inte kan vara med, säger Rosell till Handbollslandslaget.se.

Tomas Axnér har inte fått den enklaste starten på sitt uppdrag som förbundskapten, då flera svenska spelare skadat sig under sommaren och hösten. Förbundskaptenen verkar göra det enda han kan göra – se positivt på situationen.

– Frida är en oerhört spännande spelare som kan spela både till vänster och mitten på nio meter och som dessutom skulle kunna gå ner och avlasta Emma Rask på vänstersex. Det ska bli kul att se henne i landslagströjan, säger Tomas Axnér till Handbollslandslaget.se.

Eftersom Rosell var en av fyra spelare som togs ut för att vara med på samlingen men inte till match innebär det att en plats var ledig. Den tas nu av Skuru IK:s mittsexa Vilma Matthijs Holmberg.

LÄNK: Frida Rosell ersätter skadade Melissa Petrén