OS-onsdag: Sverige spelar kvartsfinal mot Sydkorea

Linn Blohm är tillbaka i kvartsfinalen. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Efter en tung dag för de svenska herrarna är det damernas tur att spela kvartsfinal. Kommer Sverige upp i samma nivå som tidigare under turneringen kan de gå hela vägen. Men först är det Sydkorea som gäller. Matchstart 10.00 imorgon.

Sveriges kvartsfinal mot Sydkorea spelas på en rimlig tid för svenska TV-tittare. Det är vinna eller försvinna och en semifinalplats mot antingen Nederländerna eller Frankrike som står på spel.

Montenegro–Ryska olympiska kommittén

Det ryska laget har lyft sig ordentligt efter insatsen mot Sverige. Här har de väldigt goda chanser att fixa en semifinalbiljett. Montenegro tog bara två vinster i gruppspelet och förlorade mot Japan, men nu är de vidare och får slå ur underläge. Förlorade bara med uddamålet mot grupptvåan, Nederländerna.

 

Norge–Ungern

Norge är storfavoriter i matchen. Ungern var uträknade, men spelade riktigt bra i de två avslutande matcherna och slog Sverige (i en match där Sverige inte hade något att spela för) och krånglade sig vidare. Men norskorna ser vassa ut.

Sverige–Sydkorea

Sverige kommer till matchen med en bra känsla, efter ett bländande gruppspel. Epilogen, där det blev förlust mot ett Ungern som hade allt att spela för, bör vara bortborstad. Sydkorea var illa ute efter oavgjort mot Angola i den sista matchen, men tog sig vidare tack vare en norsk vinst mot Japan. Ska inte underskattas, men Sverige har goda chanser att ta sig hela vägen.

Frankrike–Nederländerna

Anfallsglada Nederländerna mot försvarsspecialisterna från Frankrike. Det är ganska öppet på förhand. Frankrike har mer rutin i sin trupp och har varit stabila utan att imponera. Har en högre lägstanivå och det kan räcka långt. Nederländerna har öst in mål mot svagare motstånd, men hade det tuffare i försvaret mot Montenegro och Norge.

Tisdagens tider:

(02.30) Montenegro–Ryska olympiska kommittén
(06.15) Norge–Ungern direkt i Kanal 9
(10.00) Sverige–Sydkorea direkt i Kanal 5
(13.45) Frankrike–Nederländerna

Alla matcher sänds i Discovery+