OS-GULD TILL RYSSLAND

Foto. IHF

Vi gratulerar Ryssland som är Olympiska mästare i handboll 2016.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det ryska damlandslaget spelade sig genom OS 2016 i Rio de Janeiro utan en enda förlust. Med 8 segrar på 8 matcher är de värdiga guldmedaljörer efter finalvinst mot Frankrike.

Det var en tillknäppt final med många missade avslut som berodde både på nerver men även väldigt fint målvaktsspel från båda sidorna. Ryssland kändes hela tiden något nummer större men Frankrike hängde skickligt kvar i matchen och lät inte ryskorna glida iväg.

I den andra halvleken gick Ryssland upp till ledning med både 13-9 och 14-11 vilket kändes som möjliga guldryck. Frankrike gav sig dock inte och med en beslutsam Pineau kom de ikapp till 14-14.

Därefter gjorde Ryssland ännu ett ryck och nu var Anna Vyakhireva glödhet. Den vänsterhänta 95:an kommer vi få se väldigt mycket mer av de kommande 10-15 åren, var så säkra på det. Hon har i sommar skiftat från Astrakhanochka till Rostov-Don.

Frankrike lyckades sedan inte spetsa till matchen igen utan Ryssland klarade att hålla avståndet. De vann till slut med 22 – 19 och är olympiska mästare 2016!

OS-guldet är det första för nationen sedan 1980 då de vann som Sovjetunionen hemma i Moskva. Det är också första mästerskapsmedaljen sedan VM-guldet 2009 och frågan är om en ny storhetstid är inledd.

Guldtrupp
Förbundskapten: Yevgeni Trefilov

Målvakter
Anna Sedoykina, Rostov-Don
Victoriya Kalinina, HC Astrakhanochka

V6
Polina Kuznetsova, HC Astrakhanochka
Yekaterina Marennikova, HC Kuban Krasnodar

M6
Maya Petrova, Rostov-Don

H6
Anna Vyakhireva, Rostov-Don
Marina Sudakova, HC Kuban Krasnodar

V9
Anna Sen, Rostov-Don
Olga Akopyan, Lada Togliatti

M9
Ekaterina Ilina, Rostov-Don
Daria Dmitrieva, Lada Togliatti

H9
Irina Bliznova, Lada Togliatti

Frankrike – Ryssland  19 – 22 (7-10)

Frankrike
Siraba Dembele 5, Allison Pineau 5, Marie Prouvensier 2, Alexandra Lacrabere 2, Laurisa Landre 2, Estelle Nze-Minko 2, Gnonsiane Niombla 1

Ryssland
Anna Vyakhireva 5, Polina Kuznetsova 4, Daria Dmitrieva 4, Ekaterina Ilina 2, Vladlena Bobrovnikova 2, Olga Akopian 2, Irina Bliznova 1, Anna Sen 1, Marina Sudakova 1

Ryssland Damer

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here