Nytt skadebesked för Norge: Heidi Löke missar VM

Heidi Løke. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån.

VM i Japan blir en utmaning för Norge som nu har en lång frånvarolista. Senast att skrivas upp: Heidi Löke.

Norges damlandslag har en lång period av stora framgångar bakom sig. Efter guld i EM 2016, brons i OS 2016 och silver i VM 2017 är alltid förväntningarna stora på grannen i väst. Men vad ska vi nu tro om de rödblåvita?

Thorir Hergeirsson har nämligen en stor utmaning framför sig efter att frånvarolistan växt lång. Idag meddelar det norska handbollsförbundet att linjedrottningen Heidi Löke missar VM 2019 i Japan. En menisk i höger knä är skadad:

– Dette er en skade som må sys ved et inngrep, og rehabiliteringstiden ligger normalt i området fem til seks måneder, säger landslagsläkaren Nils Ivar Leraand i ett pressmeddelande.

Med bara två månader kvar till VM i Japan är tidplanen omöjlig för medverkan och Löke är nedstämd:

– Dette var et tøft slag, og jeg er langt nede nå. Jeg har heldigvis vært lite skadet gjennom karrieren min, men nå var det dessverre jeg som var uheldig. Skader kommer jo alltid ubeleilig, og med mesterligaspill for Vipers og med VM i Japan nært forestående, var dette ekstra dårlig timing. En ting er imidlertid sikkert, jeg skal gjøre jobben for å komme tilbake.

Utöver Löke så är som bekant Nora Mörk skadad, precis som Katrine Lund, Kjerstin Boge Solås och Henny Reistad. Kari Aalvik Grimsbö har tackat nej till spel för att låta kroppen återhämtas samtidigt som Veronica Kristiansen och Amanda Kurtovic är osäkra kort. Puh!