Norskdödare ryktas till Györi

Crina Pintea. Foto (arkiv): Petter Arvidson/Bildbyrån.

Hon var bra mot Tjeckien och lysande när Rumänien gick på knock mot Norge. Crina Pintea verkar nu vara aktuell för en flytt från Paris 92 till Györi, rapporterar rumänsk media.

Det franska klubblaget sätter pris på mittsexan som var bästa linjespelare i hela ligan förra säsongen. I somras ville Paris ha 40 000 euro för att släppa 28-åringen vidare i karriären, något som CSM Bukarest och SCM Valcea i hemlandet inte ville lägga uppe enligt Gazeta Sporturilors uppgifter.

Nättidningen markerar nu att 50 000 euro ska vara den gällande summan för att övertyga Paris om klubbyte för Pintea. Györi som redan har Kari Brattset med stjärnstatus i leken på mittsex ska vara intresserat av att lösa övergången.

Pintea behöver ingen som krattar i manegen, måhända har Rumäniens förbundskapten och tidigare Györitränaren Ambros Martin kommit med ett gott råd.

Själv väljer hon att hålla tyst om flyttryktena.

– Jag vill inte prata om det. Jag vill bara fokusera på EM. I slutet av mästerskapet kommer jag att bekräfta eller inte, säger Pintea till Gazeta Sporturilor.

Besked efter finalhelgen i Pinteas nuvarande hemstad, således?