Norge till VM-final!

Nora Mørk. Foto: Larvikhk.no

Semifinal 2 i VM var en otrolig match mellan Norge och Rumänien där norskorna tog sig till final efter förlängning. Vinst med 35 – 33.

Det var handbollsunderhållning i världsklass och en match värdig en VM-semifinal. Två lag som vägrade släppa greppet om varandra och dramatik ända in på målsnöret där det krävdes förlängning efter 27 – 27 vid full tid. Till slut stod Norge som segrare med 35 – 33.

Två spelare i vardera lag utmärkte sig extra. I Norge var Stine Bredal Oftedal och Nora Mørk löjligt bra och i Rumänien osade det klass om Cristina Neagu och Adriana Nechita. Då har vi inte ens nämnt matchens lirare Heidi Löke. Ut på YouTube alla ungdomar och kolla in hur man ska spela handboll.

Norge hade länge ett litet litet övertag med 1-2-3-4 mål men fick aldrig något längre avstånd. Under den sista kvarten gick Rumänien ikapp och till och med förbi men matchen svängde igen och med 40 sekunder kvar i ställning 27-27 fick Norge anfall. Ett stressat avslut av Nora Mørk gav Rumänien chansen till kontring och skottläge men Kari Aalvik Grimsbø räddade och matchen gick till förlängning.

Förlängningen blev en riktig rysare. Norge fick ett litet övertag men Rumänien lyckades med skicklighet och en härlig moral kriga sig fast i matchen och det var inte avgjort förrän slutsignalen gick efter 70 minuter och målkvoten var 35 – 33 i norsk favör.

Målskyttar kompletteras senare.