Norge flyttar alla EM-matcher till Trondheim

Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Norges handbollförbund har granskat alternativen och fattat ett beslut. EM-matcherna i höst på norsk mark spelas enbart i Trondheim, konstaterar NHF-styrelsen på sin hemsida.

Coronapandemin med restriktioner, smittorisker och en av allt att döma begränsad publik ställer nya krav på arrangörer i mästerskap. Norge som har hand om EM 2020 tillsammans med Danmark har gått igenom de ursprungliga planerna och drar nu ner på spelplatserna.

Bærum i Oslos utkanter och Stavanger går miste om fester med de populära landslaget – gruppspel och huvudrunda på den ena EM-halvan och hela finalhelgen äger rum i Trondheim.

Nybyggda Trondheim Spektrum testade sina utrymmen under herr-EM tidigare i år med goda vitsord från spelare, gäster och media.

– Trondheim Spektrum är ett spektakulärt bygge, som tåla att jämföras med de allra finaste handbollarenorna i Europa, säger NHF-presidenten Kåre Geir Lio till förbundets sajt.

– Vi har alltjämt ett omfattande arbete framför oss. Vi kommer nu att intensifiera diaogen med norska myndigheter för att gå igenom möjligheterna att deltagare som inte kommer från EU- eller Schengenområdet kan ta sig till Norge. Vi måste också anpassa våra avtal med EHF i och med att detta i praktiken blir ett TV-mästerskap, fortsätter generalsekreteraren Erik Langerud till förbundets hemsida.

EM i Danmark har gruppspel i Herning och Fredrikshamn (Sveriges grupp) samt huvudrunda i Herning. Mästerskapet spelas mellan 3 och 20 december.

Länk: Alle EM-kamper skal spilles i Trondheim