Norge dras med stora skadeproblem inför VM

Deppigt hos Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal och Heidi Løke i Norge. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån.

VM i Japan är mer än tre månader bort.
För Norge går flera spelare nu en kamp mot klockan – och förbundskapten Thorir Hergeirsson har redan räknat bort flera spelare till VM.

För två år sedan fick Norge se sig finalbesegrat av Frankrike i VM-finalen. Snart vankas det dock chans till revansch, då VM i Japan kastas igång den 30 november. Men trots att tre månader återstår till världsmästerskapet startar meddelar Norges förbundskapten Thorin Hergeirsson att flera spelare redan är avskrivna från VM-spel.

I en intervju med VG meddelar Hergeirsson att Henny Reistad – som blev utsedd till årets spelare i Norge – och Kari Aalvik Grimsbö missar VM då de nyligen genomfört operationer. Även Veronica Kristiansen är ett frågetecken, då hon fått ett bakslag på den inflammation hon dragits med.

– Hon började för tidigt, har fått ett bakslag och är borta från spel igen. Vi vet inte för hur länge. Det finns fortsatt tid men det hela är osäkert. Just nu är Veronica väldigt borta. Det är inte bara till att hoppa rätt in i ett VM, säger Thorin Hergeirsson till VG.

Sedan tidigare står det även klart att Kjerstin Boge Solås och Katrine Lunde missar VM till följd av korsbandsskador.

Frågetecken finns dessutom för Amanda Kurtovic och Stine Skogrand, då den förstnämnda fortfarande rehabiliterar sig efter en korsbandsskada medan den sistnämnda blev mamma för två månader sedan. När det gäller Helene Fauske ser hon dock ut att kunna vara tillbaka efter den knäskada hon ådrog sig i våras.

LÄNK: Skadene herjer hos håndballjentene: Veronica Kristiansen kan miste VM