Nora Mörk tog striden – och vann

Nora Mörk. Foto: Carl Sandin, Bildbyrån

Den norska stjärnan Nora Mörk är klar för en fortsättning i landslaget efter att förbundet nu meddelat att de inför nya rutiner, rapporterar TV 2.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

I höstas blev Nora Mörk utsatt för ett brott då hennes privata bilder blev stulna och sedan spreds runt via sociala medier och direktmeddelanden. Förutom den juridiska processen mot gärningsmannen har Mörk också uttryckt besvikelse över hur det norska handbollsförbundet har hanterat frågan och frågan om fortsatt landslagsspel har legat i en vågskål.

– Forbundet har fått beskjed om at jeg vurderer fremtiden min på landslaget. Jeg vet ikke om jeg vil være en del av et forbund som verner mer om kolleger som bedriver seksuell trakassering enn meg selv, sa Mörk till VG i januari.

Nu rapporterar TV 2 att Nora Mörk har haft möte med handbollsförbundets president Kåre Geir Lio och att de kommit till en lösning:

– Nora har uttrykt ønske om å fortsette på landslaget, og det er vi veldig glade for, säger Lio till TV 2.

– Vi er enige om å innføre nye rutiner i slike saker, og det mener Nora er gode grep.

Nora Mörk har tagit strid och vunnit. Nu har det norska förbundet tagit kliv framåt och utvecklats i den här typen av frågor. Kåre Geir Lio till TV 2 igen:

– Det går på mange nye prosedyrer, nye rutiner for varsling, at det skal være enkelt å varsle og ulike systemer. Det er ett sett med virkemidler som skal gjøre oss bedre.

Det krävs styrka, mod och vinnarskalle för att driva frågor så som Nora Mörk har stått upp för sina egna rättigheter. Egenskaper hon alltså verkar besitta både på och utanför handbollsplanen.

LÄNK: Nora Mørk har skværet opp med Håndballforbundet – fortsetter på landslaget

LÄNK: Mørk rasende på håndballforbundet – hevder private bilder er spredt på herrelandslaget

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here