Motståndarkollen: Mer ”normalt” Argentina står på tur

Argentina firar. Foto: IHF

Tre matcher och tre segrar är facit för Sverige så här långt under VM. Nu väntar Argentina i den näst sista gruppspelsmatchen. – Jag tror ändå att Argentina är bättre än de två första lagen vi mötte och de spelar lite mer ”normalt”, säger Jamina Roberts till Handbollskanalen.

Seger mot Kongo-Kinshasa, seger mot Kina och seger mot Japan. Kongo spelar en annorlunda typ av handboll och de två asiatiska lagen spelar väldigt offensivt försvar. Nu väntar ett, för att låna Roberts ord, mer ”normalt” spelande lag, det vill säga med ett förmodat 6-0-försvar.

– Vi får försöka spela med ett tempo och med en nivå som duger till Rysslands-matchen och inte tänka så mycket på att det är Argentina vi möter, säger Roberts.

Senaste gången lagen möttes var i Tysklands-VM 2017. Då vann Sverige med 38–24 efter att Nathalie Hagman blivit bästa målskytt med sex fullträffar. I det här mästerskapet har Argentina förlorat mot Japan samt Ryssland och vunnit mot Kina.

Årets VM är Argentinas tionde i historien och nationens bästa resultat kom på VM 2015 då det blev en 18:e plats. 2017 blev det en rejäl dipp då laget slutade 23:a. Men det finns bra spelare i laget, där målvakten Marisol Carratu och mittnian Elke Karsten sticker ut mest. Den senare gjorde tolv mål mot Kina och är spelaren att se upp med för Sverige.

Matchen har avkast 12:30 svensk tid.