Mikaela Mässing laddar för Tysklandsflytt – och Slovakien

Mikaela Mässing. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Sluttampen på säsongen innehåller årets viktigaste matcher med landslaget. Då sätter Mikaela Mässing och Sverige kurs mot Japan. – Klart att vi siktar på att slå Slovakien, säger hon till handbollslandslaget.se.

Inför dubbelmötet med Slovakien har storskytten snarast dragit ner på matchandet.

H65 Höör åkte på en semismäll och försvann ur slutspelet i början av maj. Landslaget erbjöd en genomkörare i form av vänskapsmatch mot Norge tidigare i veckan, då saknades Mässing med en släng av förkylning.

Formen är oklar, men inställningen okuvlig hos 24-åringen.

– H65 har haft uppehåll så jag har försökt hitta andra lösningar för att hålla igång. Fys- och styrkebiten har jag skött på egen hand, sedan har jag tränat med Lugi och med IFK Kristianstad damlag. Svårt att veta var jag står just nu, men det har känts bra på träningarna, säger hon till handbollslandslaget.se.

Mässing förbereder så smått sin flytt till Tyskland och Thüringer HC. Först ska biljetten till Japan kvitteras ut, via dubbelmötet med Slovakien.

– De har ett offensivt, aktivt och ettrigt försvarsspel. Ofta går de högt upp med sina treor, skickar man in linjen mellan dem stöter de i stället högt med sina tvåor, säger 24-åringen om lördagsmotståndet i arenan i Karlskrona.

Länk: Mässing: ”Vill väldigt gärna till Japan”

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here