Målskyttet lossnade för Hagman: ”Mer lugn i det”

Nathalie Hagman. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Nathalie Hagman hade en riktigt tung start på VM och brände massa lägen mot Kongo-Kinshasa. Mot Kina gick det betydligt bättre och Hagman var en av Sveriges bästa spelare.
– Det var jätteskönt så klart, säger Nathalie Hagman till Handbollskanalen.

Nej, öppningsmatchen var verkligen ingen kul historia för den annars så pålitliga målskytten. Chanser brändes på löpande band och det är så klart tungt för en notorisk målskytt. Mot Kina lossnade det direkt och Hagman gjorde fyra mål på fyra skott.

– Det var jätteskönt så klart. Jag var väldigt besviken efter förra matchen eftersom jag tycker att det är chanser jag ska göra mål på, men jag stressade lite. Därför var det skönt idag.

Viktigt att sätta första läget för att komma in i det?

– Absolut. Sen vet jag vad jag gör fel och det handlar mest om att inte stressa när man kanske har bränt något läge. Idag tycker jag att jag har mer lugn i det och gör mål på mina chanser, vilket är det viktiga.

– Jag är så pass rutinerad att det från förra matchen inte hänger kvar. Jag har gjort många bra och dåliga matcher i min karriär och det är ett långt mästerskap. Jag får spela mycket och då ska jag prestera.

Hagman ville samtidigt understryka att det inte var något kanonmotstånd som Sverige ställdes mot.

– Men det som var bra att alla fick spela hos oss och eftersom det är match imorgon igen innebär det att vi inte är så trötta som vi hade varit om vi hade haft tuffare motstånd. Det är en väldigt viktig match imorgon, avslutar Nathalie Hagman.

11:30 imorgon, tisdag, ställs Sverige mot Japan.