Måldrottningen för gammal för norska landslaget

Linn Jorum Sulland, Norge. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Linn Jørum Sulland har gjort en fantastisk säsong för Vipers Kristiansand där hennes 138 mål i serien hjälpte Vipers att ta hem guldet. I EHF-cupen var Sulland helt outstanding och vann skytteligan med 78 mål. Trots den fina säsongen får högernian inte vara med i det norska landslaget och nu berättar förbundskaptenen Thorir Hergeirsson varför: Sulland är för gammal.

ANNONS

Linn Jørum Sulland har en fantastisk meritlista och 33 år gammal har hon redan fem mästerskapsguld med Norge och sex seriesegrar med Larvik där hon spelade 2009–2015. Där emellan hann högernian med en säsong i Györi innan flytten gick till Vipers 2016.

I år har Sulland varit otroligt vass och avgjort många matcher för Vipers. När Nora Mörk dessutom varit skadad har där funnits en öppning i det norska landslaget, men trots det har 33-åringen inte tagits ut. I en intervju med Fædrelandsvennen förklarar norske förbundskaptenen Thorir Hergeirsson varför.

– Vi prioriterar de unga spelarna nu och vill spela in de spelarna i vårt system och våra tankegångar. Nu har vi till exempel tagit in Moa Høgdahl som utvecklas mycket och har ett bra skott, säger han i intervjun som Europamester plockat upp.

LÄNK: Vipers toppscorer for gammel for landslaget

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here