Magnus Grahn till SVT: ”Kanske svåraste EM någonsin”

Sofia Hvenfelt, Sverige. Foto: Sebastian Lamotte, Bildbyrån

Sverige lottades i samma grupp som Serbien, Polen och Danmark till EM i Frankrike i vinter. Utöver den jämna gruppen måste svenskorna ta sig förbi det som Magnus Grahn kallar för ”det kanske svåraste EM någonsin på damsidan”, säger experten till SVT.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Grupp A kan anses vara den jämnaste gruppen i EM-slutspelet i Frankrike. Men om man tittar runt på grupperna finns det knappt några ojämna grupper eller dåliga lag. Faktum är att SVT:s expert Magnus Grahn menar att det finns ”åtta till tio lag som kan ta medalj”.

– Med den kapacitet vi har ska vi ta oss vidare, samtidigt är EM det absolut svåraste mästerskap att vinna. Det är lättare att ta en OS-medalj än en EM-medalj. Och EM är kanske det svåraste någonsin på damsidan, säger Grahn till SVT.

För att ta sig till medaljerna måste Sverige först ta sig vidare från gruppen. Även om Grahn anser Sverige och Danmark som de bästa lagen i Grupp A kommer det att bli en svår utmaning där Serbien vann kvalgruppen till EM före just Sverige. Polen får däremot anses som det svagaste laget i gruppen. Laget kom tvåa i sin kvalgrupp till turneringen efter dubbla, stora, förluster mot Per Johanssons Montenegro.

EM startar 29 november med mötet Frankrike – Ryssland kl 21:00. Matcherna kommer sen att spelas kl 18:00 och 21:00 på vardagar och 15:00 och 18:00 på helger.
Sverige spelar sin första match mot Danmark den 30:e november kl 18.

LÄNK: Hela intervjun med Magnus Grahn i text på SVT.se

Grupp A:
Danmark, Serbien, Sverige, Polen

Grupp B:
Frankrike, Montenegro, Ryssland, Slovenien

Grupp C:
Nederländerna, Spanien, Ungern, Kroatien

Grupp D: 
Norge, Rumänien, Tyskland, Tjeckien

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here