Live: Sverige möter Danmark – Nathalie Hagmans 200:e landskamp

Nathalie Hagman. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN.

Sverige spelar träningslandskamp mot Danmark i Helsingborg i kväll och det är den första av två matcher. Den andra spelas i Köpenhamn nästa vecka. Matchen, som sänds i SVT, blir Nathalie Hagmans 200:e A-landskamp.

I kväll spelar damlandslaget sin sista hemmalandskamp för säsongen och Danmark – som kom trea i VM och tvåa i EM – står för motståndet. I och med kvällens match gör Nathalie Hagman sin 200:e A-landskamp. Hon blir därmed den sjunde spelaren i historien på damsidan att nå 200-strecket.

– Det är inget man tänker på just nu, men det är säkert något man kommer att blicka tillbaka på när man lägger av. Det är jättekul att spela för landslaget och det här är ett bevis på att man har varit med länge, säger hon till handbollslandslagets hemsida.

Hagman A-landslagsdebuterade 2009 i Ungern. Högersexan är fostrad i BK Söder som hon lämnade 2007. Därefter blev det fyra respektive tre säsonger i Skuru IK och Lugi HF. Numera spelar hon för det franska topplaget Neptunes de Nantes, tillsammans med bland annat landsmaninnorna Anna Lagerquist och Carin Strömberg.

En längre intervju med Nathalie Hagman, där hon bland annat berättar om den kommande flytten till rumänska Ramnicu Valcea, kan du läsa här.

Träningslandskamp
(19:00) Sverige – Danmark
Matchen sänds i SVT

Länk: Nathalie Hagman: “Tar en säsong i taget”