Landslagssamling med Axnér på Bosön i juni – 22 spelare kallade

Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Redan den 1 juni kommer damlandslaget att träffas för första gången under regi av nye förbundskaptenen Thomas Axnér. Det kommer däremot att bli en speciell samling där 22 spelare delas upp på tre grupper, skriver Handbollslandslaget i ett pressmeddelande.

Det blir inget EM-kval i sommar, eller något OS i Tokyo. Men, nu kommer positiva nyheter för svensk landslagshandboll då damerna kommer att träffas på Bosön i Stockholm nästa vecka för samling med nye förbundskaptenen Thomas Axnér, assisterande förbundskapten Johanna Wiberg och målvaktstränare Thomas Forsberg.

22 spelare är kallade till samlingarna, som kommer att se lite annorlunda ut på grund av att landslaget anpassat sig efter myndigheternas Corona-krav. Därför kommer laget att träffas uppdelat på tre grupper där ”många av se senaste samlingarnas landslagsspelare finns inte tillgängliga på grund av de permitteringsvillkor som finns i exempelvis Danmark och Frankrike”, skriver Handbollslandslaget.se.

– Tanken med träffen i juni på Bosön är att vi dels ska få en möjlighet att bekanta oss med varandra. Vi i det framtida ledarteamet får också en möjlighet att presentera hur vi vill jobba framöver och vad vi står för i vår ledarfilosofi och vad vi förväntar oss av spelare. Huvudtemat för samlingen är dock fysisk träning där vi med hjälp av Rickard Nilsson på SOK tar ett helhetsgrepp kring fysisk träning. Tanken är att vi ska inventera den här gruppens fysiska egenskaper och ge spelarna personlig feedback och teknikträning, Vi kommer träna tillsammans i små grupper och även göra en del tester, säger Axnér på Handbollslandslaget.se

Kallade spelare:

GRUPP 1 (1–3 juni)
Evelina Eriksson, Skuru IK (Vipers Kristianstand nästa säsong)
Mathilda Lundström, Skuru IK (IK Sävehof)
Frida Rosell, VästeråsIrsta HF
Wilma Schelin, Skuru IK
Carin Strömberg, Viborg HK
Melissa Petrén, Horsens Håndbold
Emma Fernis, IK Sävehof (Thüringer HC)

GRUPP 2 (2–4 juni)
Sofie Börjesson, IK Sävehof
Filippa Idéhn, Silkeborg-Voel KFUM (ny klubb ej klar)
Wilma Kroon Andersson, IK Sävehof
Johanna Forsberg, IK Sävehof (Nykøbing Falster HK)
Nina Dano, IK Sävehof
Linnea Pettersson, IK Sävehof
Mikaela Mässing, Thüringer HC (ny klubb ej klar)

GRUPP 3 (3–4 juni)
Clara Lerby, Lugi HF
Sofia Hvenfelt, H65 Höör (Köpenhamn Håndbold)
Isabelle Andersson, H65 Höör
Emma Lindqvist, H65 Höör
Sabina Jacobsen, CSKA Moskva
Kristin Thorleifsdottir, H65 Höör (Randers HK)
Daniela Gustin, Horsens Håndbold
Thea Stankiewicz, Tertnes IL