Lagkamrater i tårar när Kurtovic bars ut på bår

Amanda Kurtovic. Foto: Carl Sandin / Bildbyrån

Norge besegrade Frankrike i VM-finalreprisen, men efterspelet har kommit att handla om skadan på Amanda Kurtovic. Högernian fick en smäll på vänster knä och enligt de första rapporterna ska det röra sig om en allvarlig knäskada, det skriver VG. En tung smäll för Kurtovic och en tuff smäll för Norge som redan är skadedrabbat.

Kurtovic gjorde en riktigt bra match fram till skadan och med sina tre mål bidrog hon i allra högsta grad till prestigesegern. Men så fick 27-åringen en smäll mot sitt vänsterknä och fick bäras ut på bår, något som fick hennes lagkamrater att falla i gråt.

– Det känns inte alls bra, men vi vet inte mer just nu. Det är absolut inte kul att se sin lagkamrat ha så ont, säger en märkbart påverkad Veronica Kristiansen i VG:s intervju.

Norske landslagschefen Thorir Hergeirsson räknar inte med Kurtovic när EM drar igång senare under veckan.

– Det ser inte ut som att hon kommer att kunna vara med nej. Men vi får vänta och se till efter undersökningen, säger han till VG.

Nora Mörk är sedan tidigare borta från EM, Kurtovic skadade sitt knä, kaptenen Stine Bredal Oftedal har problem med en lårmuskel och dessutom fick Thea Mörk under matchen mot Frankrike behandling för lårproblem. Norge har stora problem inför det kommande EM-slutspelet, men å andra sidan verkar spelet fungera alldeles utmärkt.

LÄNK: HÅNDBALLJENTENE TOK TIL TÅRENE DA AMANDA KURTOVIĆ FORSVANT UT PÅ BÅRE: – HELT FORFERDELIG