Källhage uttagen i landslaget – med i EM-kvalet

Evelina Källhage, H65 Höör. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

På måndag samlas det svenska landslaget inför EM-kvalmatcherna mot Nordmakedonien och Portugal. Handbollslandslaget.se skriver att H65 Höörs Evelina Källhage har kallats in till matcherna.

Det svenska landslaget samlas för första gången den här säsongen och det blir alltså match mot Nordmakedonien i Nyköping den 26 september och mot Portugal borta den 28 september. Matcherna är de första av sex i gruppspelet.

Nu har den svenska truppen utökats från 18 till 19 spelare eftersom förbundskapten Henrik Signell har kallat in Evelina Källhage.

– Daniela Gustin och Emma Fernis är inte avskrivna från VM, men då båda är borta med skador ett tag till vill vi ha ett extra alternativ på högersex bredvid Mathilda Lundström. Evelina har tagit steg i sin utveckling för varje år och är en bra kontringsspelare som gör mycket mål och som har skaffat sig rutin från Europaspelet. Det ska bli kul att se henne i den här miljön också, säger Signell till Handbollslandslaget.se.

Efter Handbollslandslagets pressmeddelande åkte Mathilda Lundström på en befarad skada i gårdagens Skuru-seger mot VästeråsIrsta, något Sportbladet var först att rapportera om.

LÄNK: Källhage kallas in till EM-kvaltruppen