Johanna Bundsen: ”Väldigt skönt att spela igen”

Johanna Bundsen. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

I fredags hade hon klartecken från medicinskt håll. Men det var inte i den första halvleken av den sista EM-förberedande landskampen som Johanna Bundsen fick chansen att visa mästerskapsform och skaka av sig månadsrosten.

Efter att ha fått en skott i huvudet i en match med klubblaget Köpenhamn följde Bundsen hjärntrappan och läkarnas förmaningar i flera veckor.

Mot Montenegro dikterade hon själv handbollsvillkoren igen. I en halvlek med det högklassiga bensprattlet och de sedvanliga utkasten.  Dessutom låg hon bakom 9–3 i öppen kasse, första målet i landslaget.

– Vi har snabba kantspelare som löper, då kastar jag. Och vi står väldigt bra bakåt i första halvlek, sade hon.

Sammanlagt åtta räddningar av keepern som säkert skulle fortsatt om hon redan varit igång. Nu var det en comeback enligt skrivbordsritningarna. Bundsen fick känna på tempot och fatta de sekundsnabba besluten utan att ta ut sig.

– Vi får trappa upp det, idag var det skönt att inte behöva spela 60 minuter.

Efter paus tog Filippa Idéhn över, säkerligen nöjd över att landslagets målvaktsduo sedan fem mästerskap ser att inleda EM tillsammans, i full konkurrens.

Montenegro fick genreps-segern i sikte. Sverige blev mer tillåtande, till viss del på grund av rotationer i laget.

– Jag tror att det brister försvarsmässigt, vi står inte lika kompakt som vi gör i första, sade Bundsen om intrycken av halvleken hon såg från sidan.

Söndagkvällen handlade betydligt mer om att hon precis slutat stå bredvid.

– Jag är absolut nöjd med matchen. Det är några bollar jag absolut kan ta och jag saknar lite timing efter tre veckor utan matchspel men mina 30 minuter var okej, sade Bundsen.