Jacobsen missar matchen mot Frankrike – hoppfull inför onsdag

Sabina Jacobsen och CSM Bukarest går tungt i ligaspelet. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Sabina Jacobsens lår håller inte för spel. Det var efter Sveriges träning idag om stjärnan bekräftade att hon inte kommer att kunna spela matchen mot Frankrike imorgon. Hon hoppas kunna vara tillbaka på onsdag mot Ryssland.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Vi testade idag och det fungerar inte för att spela ett EM, säger Jacobsen.

Det var i gruppspelsmatchen mot Polen som den svenska försvarsspecialisten var tvungen att bänka sig i andra halvlek på grund av en känning i låret. Hon hade då ändå förhoppning om att spela i matchen mot Montenegro, och hon har haft förhoppning att spela i matchen mot Frankrike. Men så blir det alltså inte.

– Jag kan inte skjuta ifrån med benet ordentligt. Har jag ingen styrka på insidan och kan försvara resten av benet och knäet så kommer jag inte få spela för läkarna och sjukgymnasterna, säger hon.

– Om det hade varit en lårkaka eller skada som man kan spela med och som bara gör ont så är det en sak, men jag kan inte spela, jag kan inte röra mig i sidled.

Hur ser det ut för resten av EM?

– Man kan ju inte ge upp. Jag hoppas fortfarande att jag ska kunna spela på onsdag.

På Jacobsen position i mittförsvaret kan Jenny Alm, Linn Blohm och nyinskrivna Elin Hallagård ta plats istället. Själv kommer Jacobsen att få vara kvar på bänken då det fortfarande är 16 spelare registrerade – eftersom Daniela Gustin idag var tvungen att flyga hem till Göteborg med sin korsbandsskada. Mathilda Lundström är den enda spelaren som har skrivits in som ersättare.

Sveriges match mot Frankrike startar kl 15:00 imorgon och visas på TV3 och Viaplay.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here