Ingen Lundström till VM – Källhage ersätter

Evelina Källhage. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Sverige har drabbats av ett tungt återbud inför VM som inleds nästa vecka. Mathilda Lundströms främste korsband är av och därför ersätts IK Sävehof-spelaren i truppen av Önnereds Evelina Källhage, det skriver Handbollslandslaget i ett pressmeddelande.

Landslaget samlas i Skövde på onsdag för att förbereda sig inför VM i Spanien. Mathilda Lundström, med fyra raka mästerskap i ryggen, fick i helgen ett mardrömsbesked då det visat sig att knäskadan hon ådrog sig var riktigt illa. Främre korsband är av och därför missar högersexan VM.

– Jag landade lite stumt, men jag har inte haft ont efteråt, det har inte varit svullet och jag har kunnat gå normalt så ingen av oss trodde att det var någonting allvarligt. Men eftersom jag hade en liten överrörlighet gjorde vi en magnetröntgen och vi blev helt chockade när svaret kom, säger Lundström i ett pressmeddelande.

Förbundskaptenen Tomas Axnér tvingas därför att klara sig utan en nyckelspelare, som framförallt visat sig vara nyttig i det defensiva spelet.

– Jag känner såklart först och främst med Mathilda i den här situationen, sedan är det också ett avbräck både för landslaget och hennes klubb Sävehof. Mathilda är en väldigt seriös idrottskvinna och jag är övertygad om att hon kommer ta sig igenom den här skadan och komma stark tillbaka, säger Axnér.

Ersättaren i truppen blir alltså Evelina Källhage. Högersexan flyttade tillbaka till moderklubben Önnereds HK inför årets säsong efter några fina år i H65 Höör. Väl i Önnered har Källhage öst in mål och belönas nu med en plats i VM-truppen.

Dessutom missar Nina Koppang VM. Högernian har skadat sin armbåge och kommer inte att kunna spela de kommande veckorna.