Inför mötet med Spanien: ”Vi måste vara lite mer raka på mål och gå för det från start”

Carin Strömberg. Photo: Ludvig Thunman, Bildbyrån.

Imorgon, lördag, ställs Sverige mot Spanien som slutade upp som silvermedaljörer under VM i Japan för ett år sedan. Med andra ord är det en tuff match som väntar för de svenska damerna, och lagkapten Carin Strömberg tror att det är få stopp på spanjorskornas snabba spel som blir nyckeln till en seger.

Näst bäst i världen för ett år sedan, det är vad Sverige har att vänta i morgondagens gruppspelsmatch mot Spanien. Ett Spanien som dock förlorade premiären mot Ryssland, och därför fortfarande jagar sina första poäng i mästerskapet. I en intervju med Carin Strömberg lät vi henne ge sina tankar om vad som krävs från Sveriges håll för att kunna ta hem matchen.

– Spanien är ju ett superlag som har spelat om medaljer de senaste åren. De spelar väldigt snabbt och då krävs det att vi hänger med i försvaret, framförallt, säger Strömberg.

Tror du att det är en fördel att ni har en vinst i ryggen och Spanien en förlust?

– För oss är det ju lite skönt att känna ro i våra två poäng, sen är det ju så många andra delar som spelar roll. Spanien å sin sida jagar ju poäng, så det kommer ju att påverka deras spel och matchen såklart.

Vad behöver ni göra annorlunda jämfört med premiärmatchen mot Tjeckien?

– Vi måste vara lite mer raka på mål och gå för det från start. Det var lite oklarheter där igår under den första halvleken. Sen tycker jag att vi var med bra igår under de första attackerna bakåt, men kanske inte var med riktigt i de längre anfallen. Där blir det ju viktigt att vara alerta i försvaret hela tiden, eftersom Spanien har många duktiga sexmetersspelare.

Matchen mellan Sverige och Spanien startar 20.30 imorgon, lördag, och sänds på TV6 samt Viaplay.