Hvenfelt: ”Spännande att se hur man kan mäta sig”

Foto: Martin Trobäck, kantbilder.se

För ett par veckor sedan blev Sofia Hvenfelt uttagen i det svenska A-landslaget. I en intervju med Metro berättar H65-spelaren nu om känslorna inför den ”riktiga” debuten. 

ANNONS

– Det känns väldigt roligt framför allt, men lite nervöst också. Jag har aldrig varit med i de här stora sammanhangen förut, det blir spännande att se hur man kan mäta sig internationellt. Men tjejerna kommer från ett lyckat VM och har en go känsla med sig. Det ska bli kul att vara del av det, säger Sofia Hvenfelt till Metro.

Det är bara en vecka till att det svenska damlandslaget samlas inför matcherna mot Serbien. Truppen är väldigt lik den som Sverige ställde upp med i VM – men ett nytt ansikte är alltså H65 Höörs lagkapten.

– Jag har haft tur med duktiga spelare runt omkring mig, och duktiga tränare som trott på mig. Det har gjort att jag kunnat utvecklas fort, berättar Hvenfelt för Metro.

Hvenfelt kommer att konkurrera med två andra spelare som också har koppling till en skånsk klubb: LUGI-produkterna Sabina Jacobsen och Anna Lagerquist.

– De är fantastiska och smarta försvarsspelare, det ska bli fruktansvärt roligt att få spela tillsammans med och lära mig av dem. Jag kan komma in med lite ny energi, och så får vi ju tre att byta runt på, säger hon avslutningsvis till Metro.

Källa: Metro

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here