Helle Thomsen lämnar Nederländerna

Den mest framgångsrika förbundskaptenen i det orangea landslagets historia lämnar sin post. Efter medalj i tre raka mästerskap tackar Helle Thomsen för sig i Nederländerna.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det nederländska förbundet (NHV) kommer med nyheten under torsdagskvällen. Orsakerna till att parterna skiljs åt, efter att avtalet löper ut i januari, ska vara att förbundet inte förmår leva upp till Thomsens höga ambitioner.

– Egentligen handlar det om att jag är för ambitiös och målinriktad. Jag vill optimera på alla fronter för att nå större mål med laget, säger Thomsen till NHV:s hemsida.

Hon tog över efter Henk Groener hösten 2016, vann silver i EM i Sverige senare samma år och följde upp med brons i både VM 2017 och det nyss avslutade Europamästerskapet.

Den nya nivån som topp tre bland damlandslag i världen gör att förbundskaptenen känner tacksamhet över sin tid i Nederländerna.

– Jag är mycket glad och stolt över det vi uppnått tillsammans, säger Thomsen som fortsätter med uppdraget som klubblagstränare i norska Molde.

Länk: Helle Thomsen stopt als bondscoach van het Nederlands Damesteam

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here