Heidi Løke avstår OS

Heidi Løke. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån.

Norskan som kan vända rätt och hitta nät ur alla linjesituationer gör inget mästerskap i sommar. Heidi Løke har nämligen tackat nej av personliga skäl, meddelar Norska Handbollförbundet i ett pressmeddelande.

I Løkes gedigna meritlista finns två tidigare OS-medaljer, guld i London 2012 och brons i Rio de Janeiro 2016.

Så sent som förra helgen vann hon Champions League tillsammans med Vipers Kristiansand, samtidigt har 38-åringen gått skadad under stora delar av 2020/21. Framförallt är hon inte tillgänglig för Norge under OS.

– Jag har fina minnen från tidigare OS, men den här gången är det rätt för mig att prioritera annorlunda och stanna hemma med familjen. Jag är fortsatta lika hungrig och motiverad för landslagsspel, nästa OS är bara tre år bort, säger Løke i pressutskicket.

Förbundskapten Thorir Hergeirsson får stryka en mittsexa när han skissar vidare på OS-truppen. I kvalet i mars var Kari Brattset (Györ), Marit Malm Frafjord (Team Esbjerg) och Vilde Mortensen Ingstad (Team Esbjerg) uttagna.

– Dörren till landslaget står öppen och hon (Løke) är välkommen tillbaka för att kämpa om en plats i laget när han är redo för det, säger han i pressmeddelandet.

Länk: Heidi Løke er ikke aktuell for OL-troppen