Hagman lämnar les Neptunes de Nantes – klar för SCM Ramnicu Valcea

Nathalie Hagman, Neptunes de Nantes. Foto: Neptunes de Nantes.

Tre år i Frankrike fick vara nog. Nathalie Hagman lämnar svenskklubben, les Neptunes de Nantes, för en annan svenskklubb. Bolltrollaren är klar för SCM Ramnicu Valcea.

Nathalie Hagman var en del av CSM București under två år. Sedan dess har hon hunnit med spel i både Danmark och nu senast i Frankrike. Men efter tre år i baguetternas land återvänder Hagman till Rumänien. 

Den svenska bolltrollaren lämnar svenska Carin Strömberg och Anna Lagerquist, och blir istället lagkamrat med Elin Hansson och Daniella de Jong i SCM Ramnicu Valcea.

Skytteligaledare

Hagman har varit strålande i Nantes denna säsong och toppar den franska skytteligan. Därmed kan man förstå att klubben känner en viss vemod över att en era snart är över.

– Vi vill tacka Nathalie för hennes talang och hennes professionalism. Hon har hjälpt oss att växa under denna period. Hon är en stor del av klubbens historia. Vi respekterar hennes val och önskar henne all framgång i både klubblag och i det svenska landslaget, säger Nantes vide ordförande, Laurent Godet, till klubbens hemsida.

Det nya avtalet med SCM Ramnicu Valcea sträcker sig från i sommar och två år framåt, men först väntar ytterligare några månader i Frankrike.

– Jag vill självklart tacka alla som engagerar sig i Nantes-klubben. Verkligen, tack för allt. Det är alltid häftigt att spela inför fansen. Stämningen och hejaropen ger extra energi. Vi känner en riktig glöd och jag kommer självklart att sakna det, säger hon till klubbens hemsida.

EHF-segern slår högst

Tiden i Nantes har varit framgångsrik, och högst upp på Hagmans lista står, inte helt oväntat, vinsten i Europa League.

– Naturligtvis vår Final Four-seger i European League EHF 2021 i Baia Mare i Rumänien. Ett otroligt och betydelsefullt ögonblick för oss alla. Vi var stolta över att ta den första europeiska titeln för Nantes, säger hon till klubbens hemsida.

Därmed har Hagman ett fint minne från Rumänien, och kanske kan det bli ännu fler? En sak är i alla fall säker, och det är att SCM Ramnicu Valcea har värvat en riktig måltjuv som kommer bidra med många poäng till laget.