Hagman 14 mål när Sverige kryssade mot Nederländerna

Sverige och Nederländerna delade på poängen i den fjärde omgången i OS-handbollen efter en underhållande och svängig match. Sveriges Nathalie Hagman var fenomenal och gjorde hela 14 mål i matchen som slutade 29-29.

Sverige gjorde en gedigen insats i den första halvleken där framförallt Johanna Bundsen och Nathalie Hagman utmärkte sig. Efter en Hawaii-inspirerad inledning med många tekniska fel och missar från båda lagen blev spelet bättre. Första halvleken slutade 16-13 och tidigare nämnda Johanna Bundsen hade 40 % i målvaktsräddningar och Hagman gjorde inte mindre än 8 mål innan lagen gick till halvtidsvila.

Nederländerna började den andra halvleken i ett rasande tempo och Sverige hade svårt att hänga med. Tre raka kontringsmål och försprånget var uppätet. Nederländerna fortsatte att gasa på och gjorde 1-6 i den andra halvlekens inledande sex minuter. Sverige hade nu riktigt svårt att komma till bra lägen framåt medan Nederländerna gjorde enkla mål i första- och andrafaskontringar. Men trots att Nederländerna kändes bättre så bet sig Sverige kvar i matchen och med sju minuter kvar kvitterade Jamina Roberts till 26-26.

I matchens 54:e minut gav Linnea Torstensson Sverige ledningen, 28-27 och i anfallet efter gjorde Angelica Wallén 29-27. Wallén slet förtjänstfullt på högerniopositionen under stora delar av den andra halvleken. Hennes fina satsningar belönades ofta med mål eller straffkast.

Matchens två sista mål stod dock Nederländerna för som kvitterade till 29-29 i de sista sekunderna.

En seger för Sverige hade självklart smakat bäst, men det oavgjorda resultatet innebär att inget lag ta ifrån Sverige en plats i kvartsfinalerna.

Sverige – Nederländerna, 29-29 (16-13)