Gulldén: ”Känns extra mycket när det var så nära”

Isabelle Gulldén. Foto: Germany 2017/Marco Wolf

Sverige var nära landets första VM-medalj någonsin på damsidan, men föll på målsnöret. Bella Gulldén menade efter matchen att det var en av de tyngre förlusterna hon varit med om.

ANNONS

– Att åka ut i åttondelsfinal är också tungt och det blir fiasko då. Men nu känns det extra mycket när det var så nära, säger Bella Gulldén.

Trots fjärdeplatsen menade Gulldén att det finns mycket att vara nöjd med.

– Vi lyckades ändå vända från att Nederländerna gjorde mål på det mesta i första halvlek. Vi höll oss inte riktigt till våra avtal i försvaret i första men vi pratade i halvlek och kom ut som ett helt annat lag i andra, då kom de knappt fram till mål.

– Vi var riktigt förbannade i halvtid och kände att vi var tvungna att höja oss. Och eftersom vi har vänt stora underlägen tidigare trodde man och hoppades in i det sista att det skulle gå.

Gulldén fick en tuff smäll mot ansiktet tidigt på matchen och fick plåstras om innan hon kunde komma in och spela igen.

– Hon (nederländskan) stoppade in hela sin hand i mitt öga. Det var lite svårt att se efteråt, men det släppte. I början kunde jag inte riktigt se och tänkte att oj nu hände något.

Ulrika Toft Hansen har meddelat att hon slutar i landslaget, hur känner du kring det?

– Det är tråkigt, det är en av de bästa linjespelare som jag har spelat med och vi har haft ett fantastiskt samarbete. Men jag förstår det samtidigt och önskar henne lycka till.

– När någon spelar sin sista landskamp kämpar man lite extra för den.

Den svenska stjärnan var ändå nöjd med mästerskapet och ser ljust på framtiden för landslaget.

– Klart att man är besviken, men hade man sagt innan att vi skulle komma fyra hade man ändå varit nöjd. Hela laget har tagit jättestora kliv, nu har vi varit i semifinal och fått känna på det. Det vill man göra igen, avslutar Bella Gulldén.

 

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here