Grupp B omgång 2: Kina tog första segern

Dagen efter den första omgången spelades den andra i dennna grupp. Man kan fråga sig vad rubrikerna hade varit i ett fotbollsmästerskap om det hade varit match två dagar i rad. Det hade nog sett annorlunda ut.

Polen-Sverige

Sverige tog hem segern i den första matchen mellan topplag i gruppen. En viktig vinst i jakten på förstaplatsen i gruppen som krävs för att slippa ett mardrömsmotstånd i åttondelsfinalen. Mer om matchen läser ni här.

Kina-Kuba 39-30

I matchen mellan bottenlagen i gruppen var det en väldigt annorlunda match jämfört med hur det såg ut under lördagen. I den första kvarten hade Kina tagit bort alla de misstag som de gjorde på lördagen mot Nederländerna. De ledde med 4-1 efter fem minuter, mycket på grund av vänstersexan med det underbara namnet Yu Yuanyuan. Efter den dåliga starten som de fick kom Kuba sedan igång och efter två raka mål av Gleinys Reyes stod det 9-8. Men efter det tog det stopp för Kuba, Kina var i denna matchen mycket bättre än ett underpresterande Kuba och tog relativt enkelt hem vinsten.

Efter matchen tyckte kinas tränare att de hade spelat väldigt tufft och starkt under matchen och han var nöjd. Kubas tränare var inte lika nöjd utan anmärkte på att de planer de hade inför matchen inte följdes av laget.
Matchens lirare blev kinas Yurou Yang.

Angola-Nederländerna

I den tredje matchen denna kvällen möttes det afrikanska laget Angola och Nederländerna. Precis som väntat lyckades Nederländerna ta hem vinsten. Angola hade väldigt svårt att göra mål på Nederländernas målvakter som efter matchen kunde se tillbaka på fina 48 % i räddningar genom att ha räddat 22 av 46 . På andra sidan av planen hade Angolas målvakter det tyngre, de rädddade endast 11 av 48 skott och likt mot Sverige förlorade de målvaktskampen stort. Om man förlorar målvaktskampen så stort är det väldigt svårt att vinna matcher. Bästa spelaren i denna match blev Estavana Polman som bar sitt lag målmässigt.

Nästa match för Nederländerna blir desto svårare då de möter Sverige. Det kommer bli en jämn match där Sverige om de spelar på sin nivå troligen är snäppet bättre än Nederländerna.