Frida Rosell flyttade fram positionerna i debuten

Frida Rosell hittar försvarsluckan mellan Polens Marta Gega och Joanna Drabik. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån.

Förbundskaptenen bjöd på en kantboll direkt i debuten. Frida Rosell kom in längst ut till vänster i Polenmatchen, rörde på sig och lämnade Lund med ett par riviga avslut i nät.

– Det är allas dröm att spela här och det gick bra, sade hon.

– Alla i laget är underbara, man vill springa runt på planen och le hela tiden, fortsatte niometaren.

Nina Dano gjorde sin första minuter för Sverige på högsta nivå. Kristin Thorleifsdottir och Emma Rask ingick i den oprövade skaran med vars en landskamp tidigare i karriären.

Rosell fullbordade kvällen med hyfsat nya landslagsansikten med ett inhopp mot slutet av första halvlek. Då hade hon redan suttit på bänken i blågul matchsituationen och smakat på nervositeten.

– Det var ganska lugnt, lite på uppvärmningen med nerver i magen men det släppte ganska snabbt, sade hon efteråt.

Du kom in på vänsterkanten?

– Ja, jag fick avlasta Rask lite. Jag har inte spelat där så mycket, men det var skitkul. Kontra och få kantskott, sade Rosell om de första intrycken.

Kontringsspelet lossnade aldrig totalt sett. Däremot kunde 21-åringen från VästeråsIrsta kliva till med några distinkta distansskott efter paus.

– Första skottet går in, då släpper klumpen i magen. Det kommer jag minnas för evigt, sade Rosell och smakade på segern.

– Jag kände mig lugn hela matchen. Vi hade kontroll på det även om vi vann med två bollar. Det är lite timing kvar och man vet inte riktigt var man har varann på planen, på lördag hoppas jag att vi vinner med fler bollar, fortsatte debutanten.