Frankrike varvade upp mot Japan

Estelle Nze Minko, Frankrike. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Med bara dagar kvar till OS ordnar landslagen testmatcher på plats i Japan. Flera länder, som Sverige, sköter en del av förberedelserna bakom stängda dörrar. Frankrike öppnade för lite publik på läktaren när man krossade värdnationen Japan med 41-20.

Tomas Axnér och Sverige hade en slags beställningskamp mot Norge under söndagen. Helt inofficiellt, resultatet spelade ingen roll när förbundskaptenen förklarade upplägget i Expressen.

– Vi får beställa specifika anfallsuppsättningar samt försvarsuppsättningar från dem att träna på och de får beställa liknande av oss. Resultatet där spelar ingen roll, utan det handlar om att testa varianter och mäta oss med den stora guldfavoriten. Jag planerar att gå runt på alla spelare inklusive reserver, sade Axnér till tidningen.

Frankrike, som Sverige möter 29 juli, laddade upp lite mer öppet med Japan på andra sidan planen.

Resultatet ändrade inte på uppfattningen att blågult hamnat i den tuffare OS-gruppen.

Estelle Nze Minko och Coralie Lassource nätade sex gånger var och bidrog till 41–20-segern, Frankrike fick också tillbaka Alexandra Lacrabere efter en lättare skadekänning.

Väl fördelad speltid, till exempel målvaktsbyte i paus, var ledorden för Olivier Krumbholz och hans förbundskaptenskollega i Japan, Ulrik Kirkely.

Frankrike avslutar uppladdningen med ett genrep mot Montenegro på torsdag.

Japan–Frankrike 20–41 (11–18)