Första samlingen med nya ledarstaben – Axnér satsar på fysik

Tomas Axnér. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Arrangemanget är annorlunda. Huvudsaken blir att landslaget kom igång under sin nya förbundskapten och Tomas Axnér drog i trådarna direkt under samlingen på Bosön.

På grund av det rådande läget ansluter spelarna i grupper. Vissa kommer inte alls, exempelvis Isabelle Gulldén som stoppas av permitteringsvillkoren som finns i Frankrike.

På plats gäller arbete i mindre grupper, utan övningar med kroppskontakt. Framförallt får Tomas Axnér och assisterande förbundskaptenen Johanna Wiberg chans att presentera sin filosofi för framtiden.

En del handlar om fysik, konstaterade Axnér när han satte sig ner med media.

– Om jag tittar på de allra bästa lagen ligger de före fysiskt. Det är inte så att vi är bättre på att spela handboll än dem, vi är ungefär lika bra. Men om vi tappar den fysiska biten och inte kan mäta oss där blir det slumpen som avgör när vi vinner. Vi behöver höja kraven på att spela i landslaget för att på sikt nå upp dit och vara lite oftare nära en medaljplats, säger förbundskaptenen till SVT Sport.

De sju första landslagslirarna som mötte ledarstaben, däribland Melissa Petrén fick ta itu med diverse tester på samma spår.

– Jättekul att få det sociala igen, att träffa andra än bara familjen. Det ska bli spännande att arbeta med det nya ledarteamet och lyssna till deras tankar och idéer. På det här lägret blir det mycket snack om den fysiska delen och vad som krävs för att det här landslaget ska etablera sig ännu mer i toppen, säger hon till handbollslandslaget.se.

Lägret pågår till och med fredag med totalt 22 kallade spelare.