Fin bortaseger för Viborg – Strömberg åttamålsskytt

Carin Strömberg, Viborg HK. Foto: Viborg HK

Carin Strömberg tar för sig mer och mer i sitt Viborg och med åtta mål låg landslagskaptenen i allra högsta grad bakom den finfina bortasegern mot TTH.

Strömberg har haft en fin säsong så här långt i ett Viborg som går starkt i den danska ligan. Borta mot TTH gjorde Strömberg och hennes lagkamrater processen kort med sina motståndare och var i ledning med 19–8 redan efter den första halvleken.

Viborg saktade inte ner något särskilt i den andra halvleken och vann matchen med hela 35–18, ett mycket fint resultat mot ett TTH som har det jobbigt i botten men som verkligen kämpar för att hålla sig kvar.

Carin Strömberg var en av de stora matchvinnarna för Viborg och med fint försvarsspel kombinerat med åtta mål framåt såg landslagkaptenen till att hennes lag hakar på i den absoluta tabelltoppen.

TTH – Viborg 18–35

TTH: Lærke Christensen 4, Trine Knudsen 4, Laura Jensen 3, Andrea Bendtsen 2, Ilda Kepic 1, Sofie Østergaard 1, Kaja Nielsen 1, Camilla Pytlick 1, Emilie Bertelsen 1

Viborg: Carin Strömberg 8, Ida Dahl 8, Maria Fisker 4, Moa Högdahl 4, Stine Andersen 2, Amalie Hansen 2, Kristina Jørgensen 2, Line Haugsted 1, Caroline Sørensen 1, Anne Nielsen 1, Madeleine Östlund 1, Majbritt Hansen 1

LÄNK: Europamester