Enkel seger för Sverige – nu är VM nära

Linn Blohm Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Det var knappast något skönspel, men Sverige besegrade Ukraina med 28–14 i den första playoff-matchen till VM. Sverige har nu ett drömläge att nå VM inför returen på onsdag.

Sverige inledde riktigt slarvigt i anfallsspelet och inte nog med missade passningar brände de svenska spelarna mängder av avslut på den stundtals briljanta hemmamålvakten Maria Hladun.

Om det innebar att Ukraina kunde rycka ifrån? Icke. Det svenska försvarsspelet, med Anna Lagerquist och hennes inställning i spetsen, var riktigt bra och där bakom räddade Johanna Bundsen det hon skulle och lite till.

Framåt handlade mycket om Jamina Roberts. Vänsternian tog ansvar och Sverige gick trots en slarvig halvlek till halvtidsvila i ledning med 15–7.

I den andra halvleken inledde Sverige med att vara riktigt fokuserat och påslaget från start och då var Ukraina helt chanslöst. Sverige ryckte ifrån ytterligare och eftersom Ukraina knappt kunde göra mål vann Sverige med 28–14.

Nu ska det otroligt mycket till för att Sverige inte ska kvalificera sig för VM i Spanien. En match återstår, hemma mot Ukraina på onsdag.