Elin Hansson kallas till EM-samlingen – Blomstrand finns inte med

Skurus Elin Hansson. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån.

På tisdag ska det svenska landslaget samlas i Trollhättan för att förbereda sig inför EM i Danmark som startar den 3 december. 19 spelare samlas tillsammans med förbundskapten Thomas Axnér på tisdag, och en av dem meddelar Handbollslandslaget på sin hemsida är Elin Hansson.

Elin Hansson, som till vardags agerar vänstersexa i serieledande Skuru, kommer alltså att finnas på plats när landslaget går in i sin EM-bubbla i Trollhättan på tisdag. Hansson har tidigare spelat fyra landslagskamper för Sverige, där hon sammanlagt bidragit med fyra mål.Totalt så kommer 17 av de 19 kallade spelarna att finnas med på bussen ner till Herning i Danmark den 1 december.

– Elin har gjort en väldigt fin höst i Skuru där hon levererat både framåt och bakåt. Framför allt är hennes försvarsegenskaper av väldig hög klass och det känns bra att få in henne till uppladdningen då Emma Rask, som matchats hårt på slutet, annars skulle vara ensam på den positionen under samlingen, säger Axnér till Handbollslandslaget. 

Samtidigt meddelar Handbollslandslaget att Hanna Blomstrand inte kommer att finnas med på samlingen nästa vecka. På grund va en fotskada som ännu inte har läkt fullt ut kommer hon istället att finnas med som reserv från hemmaplan, och eventuellt ansluta till landslagstruppen senare under mästerskapet om det blir aktuellt.

– Det är ett beslut som vi gemensamt har kommit fram till och Hanna finns kvar i bruttotrupen och kan bli aktuell för ett inhopp senare i mästerskapet om behov finns, säger Axnér till Handbollslandslaget.

Länk: Elin Hansson inkallad till EM-samlingen