Ekman lämnar Guif

Janne Ekman. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Guifs assisterande tränare Janne Ekman lämnar klubben för att bli målvaktstränare för damlandslaget.

Det kommande handbollsåret bjuder på både VM, EM och OS för herr- och damlandslag. Nu rustar man staben inför dessa med att utöka Janne Ekmans uppdrag som målvaktstränare.

Förutom att träna och coacha de svenska målvakterna under samtliga samlingar och turneringar kommer Janne Ekman också ansvara för ett talangprojekt som omfattar de dam- och herrmålvakter som respektive förbundskaptener tror mest på inför framtiden, skriver SHF i ett pressmeddelande.

Janne Ekman är 48 år ung och föddes i Helsingfors. Han flyttade till Sverige som 12-åring och har gjort 29 landskamper för Finland, 5 för Sverige. Han har spelat i Skånela, Cliff, Irsta, Norröna och Hammarby, förutom åren i Guif.

Det är en riktig handbollsfamilj hemma i huset. Sambon Karin Karlsson var lagkapten i Guifs damlag under många år och sönerna Daniel samt Marcus spelar i klubbens seniorlag.

Guifs ordförande säger till SHF:

”Vi har haft en bra dialog med Svenska Handbollförbundet och gläds med Janne i hans nya utmaningar. Vi ser det som ett fint kvitto när landslaget vill ha en av våra tränare och vi önskar förstås Janne ett stort lycka till.”