Efter succén i VM – Henrik Signell väntas få heltidstjänst i landslaget

Foto: Germany 2017/Marco Wolf

Det är Sportbladet som avslöjar att Henrik Signell väntas lämna sitt uppdrag i IK Sävehof till sommaren för att satsa helt och fullt på sitt jobb som förbundskapten.

Sverige bevisade tack vare den fina resan i VM att laget besitter en otroligt hög nivå i sina bästa stunder och förhoppningen är nu att fortsätta utvecklingen ytterligare. Det stora målet är OS 2020 och som ett steg i den riktningen avslöjar Sportbladet nu att förbundet vill satsa på att ha en förbundskapten som jobbar heltid med uppdraget.

Henrik Signell har imponerat stort under både kvalet och VM, varpå han väntas fortsätta på förbundskaptensposten. Tanken är dock att han ska satsa 100% på sitt jobb som förbundskapten från och med sommaren 2018, när han ryktas lämna sitt uppdrag i IK Sävehof trots ett år kvar på kontraktet.

– Jag tycker att vi ska ha det. Det har inte varit helt lätt att kombinera Sävehof och landslaget alla gånger. Det är en svår ekvation att få ihop. Inte tidsmässigt för jag tycker att tiden har räckt till även om man alltid vill göra mer, säger Henrik Signell till Sportbladet.

– Att folk ser att jag sitter på två stolar. Det tar energi att folk tror att jag tar ut spelare för att de spelar i, eller har spelat i, Sävehof. Jag skiter i var de spelar. Men det kan ta energi och man blir aldrig av med det. Den energin lägger jag gärna på annat även om det aldrig kommer att påverka mig vad folk tycker. Sedan vill man få ett större inflytande i spelarnas vardag och i svensk handbolls framtid. Och det blir lättare om man, som i mitt fall, inte är Sävehoftränare.

Herrlandslaget har haft en heltidsanställd förbundskapten sedan förra året, då Kristján Andrésson tog rollen.