Dmitrijeva: ”Kommer tillbaka efter årsskiftet”

Darja Dmitrijeva under en träningslandskamp mot Sverige. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN.

Lagkaptenen i det ryska handbollslandlaget och i klubblaget CSKA Moskva, Darja Dmitrijeva, har tidigare meddelat att hon tar en paus från handbollen. Nu släpper klubben ett statement där hon säger att hon kommer tillbaka nästa år.

Dmitrijeva kommer att pausa sin karriär fram till 1 januari 2022, säger hon i ett meddelande som CSKA Moskva släpper på Facebook.

Jag har samlat mig både en moralisk och fysisk trötthet. De senaste åren har jag inte missat ett enda träningsläger eller en enda turnering med landslaget (förutom de påtvingade pauserna i samband med skador). Flera år senare gör allt detta sig påmint, jag är väldigt trött. Därför bestämde jag mig för att tillfälligt avbryta min karriär. Jag är mycket tacksam mot CSKA för att de behandlade mitt beslut med stor förståelse och stödde mig fullt ut, säger hon.

– Vi diskuterade med Darja om hennes önskan att tillfälligt avbryta sin karriär redan innan OS, i slutet av förra säsongen. Efter OS pratade vi igen, och Darja bekräftade sin önskan. Vi kom naturligtvis överens om en paus, säger CSKA:s generaldirektör Eduard Akopyan.