Danmarks trupp till VM i Tyskland

Foto: Viktor Ljungström

Danmark har tagit ut sin trupp till VM i Tyskland i december. Györs Anne Mette Hansen fattas på grund av skada, däremot får en 19-åring chansen.

ANNONS

Det danska lagets senaste medalj i stora mästerskap kom i VM i Serbien 2013, då blev det brons. I förra VM, som spelades i Danmark, slutade de sexa och i Sverige-EM året efter blev man fyra.

Nu åker man istället söder ut och det är säkert ett lag som är taggade på medalj. Det största avbräcket för truppen är att Györs viktiga vänsternia Anne Mette Hansen saknas. Hansen skadade korsbandet i september, hoppades läka till VM, men har nu inte gjort det, skriver TV2 Fyn.

Överraskningen och ersättare i truppen blev 19-årige Kristina Jørgensen från Viborg. Tränaren, och förre storspelaren, Klavs Bruun Jørgensen har imponerats av vänsternians säsong. Hon ligger på elfte plats i skytteligan, åttonde plats i assistligan och nia i MEP.

Danmark lottades i grupp C med Brasilien, Montenegro, Japan, Tunisien och Ryssland. I första matchen möter man Montenegro den 2:e december.

16-spelartruppen till VM:

Målvakter: Sandra Toft, Althea Reinhardt.

Kanter: Trine Østergaard, Fie Woller, Maria Fisker.

Linjespelare: Stine Bodholt, Kathrine Heindahl, Sarah Iversen.

Niometer: Line Haugsted, Stine Jørgensen, Lotte Grigel, Kristina Kristiansen, Kristina Jørgensen, Mette Tranborg, Line Jørgensen, Louise Burgaard.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here