Danmark vann turnering i Spanien

Den danska bruttotruppen inför VM 2015. Foto: DHFs sajt.

Värdlandet Danmark valde att ladda  med en turnering nere i Gijón i Spanien inför kommande VM på hemmaplan.

27/11 Tunisien – Danmark 15-33 (6-14) – kommande motståndare i grupp A
28/11 Angola-Danmark 17-28 (11-12)
29/11 Spanien – Danmark 25-25 (10-12)

För undertecknad, som bor i västra Skåne, gick det att följa kampen mot EM-silvermedaljörerna Spanien direkt på danska TV2.

Gemensamt för båda halvlekarna var att danskorna kom på efterkälken direkt, men jobbade sig in. I slutet av matchen hade de rödvita chans på seger när järnladyn Rikke Skov gav laget ledningen för första gången (25-24, 59.22), men duktiga Carmen Martin utjämnade i slutsekunderna. De spanska målvakterna hade fler räddningar än både Sandra Toft (1:a) och Rikke Poulsen (2:a).

Förbundskapten Klavs Bruun Jørgensen och assisterande Søren Herskind bytte friskt runt med spelare. Duon är fortfarande obesegrad efter fem landskamper.

Min summering: Lagets nya offensiva försvar fungerade bra. Det var i anfallsspelet som det hackade betänkligt i perioder. Första danska målet kom efter drygt åtta minuter. Attityden att aldrig vika ner sig kommer att ta det här laget långt. Frågan är om det blir final- eller bronsmatch?

Ett litet varningens finger för småskador på viktiga Louise Burgaard (H9), Anne-Mette Pedersen (H6) och Anne-Mette Hansen (V9).

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here