Danmark vägde ner Polen – som fortfarande kan avancera

Kristina Jörgensen. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Det började bra för Polen, liksom mot Serbien. Sen blev motståndarna för starka, liksom mot Serbien. Danmark drog ifrån hårt i andra halvlek, luftade spelare och vann med 28-21 (11-9)

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Det var en första halvlek med två olika rödvita ansikten. Första delen av halvleken var målat i Polen-rött. Polackerna drog ifrån till ledning med 4-1 efter tio minuter genom fokuserat anfallsspel och storspel av målvakten Adrianna Placzek.

Efter de inledande tio minuterna snodde sen danskarna åt sig färgburken. Sandra Toft i danska kassen stängde igen på alla möjliga sätt på frilägen, skott utifrån och kantavslut. Samtidigt skärpte danska anfallet till sig och minskade på slarvet. Och efter 16 spelade minuter ledde plötsligt danskarna med 7-6.

Polen fastnade ofta i det danska försvaret som smög sig längre ut och fångade in de farliga polska skyttarna. Framförallt var det högernian Mette Tranborg som tog hand om stjärnan Karolina Kudlacz-Gloc, trots dennes uppdragna ärmar och Johaug-biceps.

Men två polska mål precis innan halvtid innebar ”bara” underläge med 9-11 och en livlina in till andra halvlek.

Den livlinan klippte danskarna snabbt av i andra. Toft fortsatte att rädda och danskarna fortsatte att kontra och göra mål, ofta genom Stine Jörgensens ersättare Kristina Jörgensen.

Liksom mot Serbien så blåste motivationen bort för Polen, som föll ihop som ett korthus. Efter 45 minuter hade Danmark dragit ifrån till 23-15. Det öppnade upp för att lufta spelare och vila andra. Reinhardt gick in och stängde igen målet istället för Toft, De la Cour sköt hårt från högernio istället för Tranborg och högerkanten Maria Hylleberg gjorde sitt första EM-mål.

Trots rotationen på spelare höll Danmark ifrån till slutsignalen och vann med 28-21.

I och med segern är Danmark klara för nästa mellanrundan med minst två poäng. Polen får spela avgörande match mot Sverige i sista omgången, oavsett hur det går för Sverige mot Serbien.

Målskyttar från EHF Euro 2018

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here