Danmark mosade Serbien

Danmark tog sin tredje raka seger, Montenegro visade att formen finns där och Japan klev upp på fjärde plats.

Danmark – Serbien 29-20 (13-12)

Första halvlek fylldes av utvisningar för de rödvita (4), men i paus ändrade man taktik och följde domarnas nivå. Det gav resultat och i stället var det serberna som fick tvåminutarna. Totalt sju utvisningar till vardera laget och sju respektive fyra straffar talar sitt tydliga språk.

De 12 500 i publiken sjöng ”Vi er røde. Vi er hvidte” de sista tio minuterna, när danskorna mer eller mindre spelade av matchen. Hemmalagets nya och omtalade offensiva försvar fungerade riktigt bra och Serbiens kollektiv kom ingenstans. I första halvlek stod Sandra Toft och plockade bland annat en straff. I den andra kom Rikke Poulsen in. Bästa målskytt och matchens lirare i Danmark blev Line Jørgensen med 7 (2) mål. Kristina Lisevic var vassast i Serbien med 5 (1) mål.

Montenegro – Ungern 32-15 (17-9)

Ingenting stämde för Ungern medan allt stämde för Montenegro för första gången under turneringen. Playmakern Milena Raicevic styrde och ställde med sex egna mål och mängder av öppnande passningar. Bakåt stängde Sonja Barjaktarovic mer eller mindre igen för de ungerska skyttarna.

Ikväll (9/12) möter Ungern hemmanationen, men den danske förbundskapteten Klavs Bruun Jørgensen påpekade, i TV-studion, att Ungern brukar klappa igenom i någon match för att i nästa vara mer eller mindre omöjliga. ”Vi förbereder oss på en tuff kamp”.

Japan – Tunisien 31-21 (13-9)

Det var en annorlunda första halvlek där lagen turades om med mållösa perioder. Japan ledde med 10-3 efter 18 minuter, när Tunisien gjorde 6-0 den kommande tiominuters perioden till ställningen 10-9 (27.58). Sedan avslutade japanskorna med tre raka mål.

I den andra halvleken höll Japan bättre undan och kunde till slut vinna komfortabelt med tio mål. Bra i Tunisien var som alltid den stora stjärnan med den magiska handleden Mouna Chebbah, men flest mål gjorde mittsexan Mouna Jlezi (5).

Flest mål i Japan gjorde Nozomi Hara (9). Laget är nu uppe på fjärde plats och möter Serbien ikväll (9/12). Det lag som vinner den kampen tar plats i åttondelsfinalen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here