Cristina Neagu har VM-tankar efter comebacken

Cristina Neagu. Foto (arkiv): Petter Arvidson/Bildbyrån.

Efter knappt elva månaders rehabaktivitet kunde Cristina Neagu återvända i spel för CSM Bukarest. EHF:s hemsida samtalar med den rumänska ledstjärnan som tagit sig igenom flera skadekriser under karriären.

Korsbandsskadan under EM ifjor var ännu en motgång för 31-åringen som haft en given nyckelroll i klubb- och landslag under lång tid.

Vägen tillbaka med operation, träning och noggranna förberedelser följdes på nära håll av ett filmteam. Vid premiären i september fick även Neagu insyn i sina starka kvaliteter.

– Jag grät när jag såg filmen för första gången. Slutet fick mig att inse varför jag är här och var styrkan att komma tillbaka starkare varje gång kommer ifrån, säger hon till EHF.

Niometaren fick till fyra mål utan att vara i full form när hon klev in med CSM Bukarest i helgens CL-match.

Sedan skadan har klubblaget hunnit med ett par tränarbyten. Ett av namnen som passerat har fortfarande relevans för Neagu i landslaget, hon har till att börja med tagit plats i Tomas Rydes bruttotrupp inför VM i Japan.

– Jag har inte tänkt på VM på allvar förrän nu, men jag har haft kontakt med förbundskaptenen, Tomas Ryde. Min vilja att spela för landslaget är ingen hemlighet, men det är också klart att hälsan kommer först, säger hon.

– Om jag åker till Japan kommer jag ha en tydlig plan och kontroll över min tid. Som jag sagt för behöver jag tid, mer tid till återhämtning framförallt de närmaste månaderna, fortsätter Neagu till eurohandball.com.

Länk: BIGGEST LESSON IS THAT I NEED TO PUT MYSELF FIRST