Clara Monti Danielsson uttagen i landslaget – ersätter Lagerquist

Clara Monti Danielsson från tiden i Lugi. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Sverige spelar EM-kval nästa vecka och nu går Clara Monti Danielsson in i truppen som ersättare för Anna Lagerquist.

Det väntar EM-kval mot Makedonien och Färöarna nästa vecka för det svenska damlandslaget. Nu har en förändring skett i den svenska truppen då Anna Lagerquist tvingas lämna återbud på grund av körtelfeber. Hon ersätts av Clara Monti Danielsson, det rapporterar Handbollslandslaget.se.

Den förra LUGI-spelaren har gjort 5 A-landskamper och går starkt i sitt danska klubblag Randers. Förbundskapten Henrik Signell kommenterar:

– Clara är en spelare som hela tiden funnits med i landslagsdiskussionerna och som på många sätt påminner om Lagerquist. Det är en spelare som ger 100 procent i alla lägen. Den här säsongen har hon fått en större roll i Randers och hon har öppnat säsongen riktigt bra.

Clara Monti Danielsson är född 1992 och har LUGI HF som moderklubb där hon spelade fram till 2015. Hon har alltså länge spelat tillsammans med just Anna Lagerquist i mittförsvaret hos Lundalaget.

I den blågula dressen har hon JVM-guld från 2010 och UVM-guld från 2012. Totalt har hon gjort 65 ungdomslandskamper och 93 mål.

Sveriges EM-kval nästa vecka:

Torsdag 28 september
Sverige – Makedonien
18.30 i Sparbanken Skåne Arena
Köp biljett här: LÄNK

Söndag 1 oktober
Färöarna – Sverige
18.00 i Hollin a Halsi, Torshavn