”CK” vill se Sandgren i landslaget

Jenny Sandgren, från tiden i Kärra HF. Foto: Viktor Ljungström, www.viktorljungstrom.se

Fredriksstad stod för säsongens största skräll redan i premiären då man besegrade ”omöjliga” Larvik. Den enskilt största anledningen till skrällen var målvakten Jenny Sandgren. Hennes tränare, Christer ”CK” Karlsson, tycker att Kärrafostrade Sandgren ska få chansen i det svenska landslaget.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Hon bör åtminstone få chansen i ligalandslaget. Jag förstår att landslagsledningen kanske inte hade så bra koll på norska division 1 förra säsongen, men nu spelar Jenny i högstaserien och den håller en högre nivå än den svenska, säger ”CK” till Fredrikstad Blad.

Sandgren räddade inte mindre än fem straffar i superskrällen och har, med all rätt, hyllats rejält efter insatsen. När Fredrikstad träningsspelade mot Sävehof pratade ”CK” väl om sin adept till Sävehofs tränare och tillika svenska förbundskaptenen Henrik Signell.

– Förhoppningsvis kommer de från landslaget snart över till Norge för att se henne spela, säger CK och fortsätter:

– Historien visar att Sverige använt sig av större målvaktstyper än Jenny. Men för mig betyder det ingenting, så länge målvakten räddar skott. Det är få målvakter som är så placeringssäkra som Jenny och som har ett så starkt psyke som hon har.

Jenny Sandgren själv tar uppståndelsen med ro.

– Det (landslaget) är inte något jag tänker på, men det är så klart kul att ”CK” känner så. Självklart är det en dröm att få spela i landslaget, men nu är det spel i FBK som jag fokuserar på, säger hon.

Sandgren kom inte med i den senaste svenska landslagstruppen där Johanna Bundsen, Filippa Idéhn och Martina Thörn valdes före succémålvakten.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here