Bronsmedaljen till Frankrike – trots storspel av Toft

Foto: Tommy Holl/ IBL

Frankrike säkrade sin tredje bronsmedalj i EM genom tiderna genom 22 – 25 mot Danmark.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

En bronsmatch kan vara en riktigt sömnig historia i TV-soffan en söndagseftermiddag, eller så kan den vara alldeles alldeles underbar.

Den första halvleken inleddes med en rivstart från Frankrike som gjorde 0-5 från snabba fötter som Nze Minko och Dembélé. En mardröm för Danmark som jagade första EM-medaljen sedan 2004.

De spräckte sin målnolla men Frankrike fortsatte att utöka sin ledning. Det stod 3-10 och 5-12 innan Danmark gjorde en liten ikappkörning i slutet av den första halvleken. Ställningen var 9-14 i paus.

I den andra halvleken visade den danska målvakten Sandra Toft varför hon tagits ut i All-Star Team. Hon radade upp monsterräddningar och gav Danmark chansen att krypa ikapp. De gjorde 17-18 genom Stine Jörgensen och det var match igen.

Frankrike gjorde ett miniryck men danskorna vägrade ge sig. Det blev dramatik ända in på målsnöret där till slut Beatrice Hedwiges fick bli matchvinnare med två mål i slutskedet. 22-25 på resultattavlan och franskt brons.

Det var det tredje bronset i EM för Frankrike, efter 2002 och 2006. Danmark har inte tagit medalj i EM sedan 2004 och får nu vänta till nästa chans 2018.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here