BEKRÄFTAT: Sivertsson sparkas från damlandslaget – Thomsen tar över

Thomas Sivertsson tar plats i Avkast-podden. FOTO: Viktor Ljungström/viktorljungstrom.se

Svenska Handbollsförbundet bekräftar att den svenska förbundskapten för damerna Thomas Sivertsson sparkas och den forne förbundskaptenen Helle Thomsen tar över under OS-kvalet.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Många var besvikna på hur långt damlandslaget tog sig i VM i December efter uttåg redan i åttondelen mot Danmark. Nu bekräftar landslagschefen Lasse Tjernberg i ett pressmeddelande att Sivertsson får lämna sitt uppdrag som förbundskapten, medan Helle Thomsen tar över under OS-kvalet som spelas om två månader.

I kontraktet mellan Svenska Handbollsförbundet och Sivertsson fanns det en klausul som gjorde det möjligt för båda parter att säga upp det senast den 21 januari, vilket nu förbundet valt att göra.

”Det var ett svårt beslut att fatta och självklart tufft för Thomas att få”, sade Tjernberg.

”Han har gjort ett bra arbete under sina år med landslaget och mest minns vi förstås EM-bronset i Kroatien och Ungern 2014.”

”Efter de utvärderingar vi gjort efter VM i december har vi dock valt att utnyttja den klausul vi hade i kontraktet och blickar nu framåt mot OS-kvalet, förhoppningsvis ett OS och sedan ett EM på hemmaplan i december.”

I pressmeddelandet står det att förbundet letar efter en ersättare till Sivertsson, men så länge kliver Helle Thomsen in och leder laget.

”Vi är glada att Helle kan leda laget under OS-kvalet. Hon känner spelarna och spelarna känner henne och det gör det enklare då kvalet kommer redan i mars”, avslutade Tjernberg pressmeddelandet.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here